*** Водещите вечерни новини на 31 май ***   Министерството на вътрешните

...
*** Водещите вечерни новини на 31 май ***
 
Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Водещите новини! Започват съкращения в МВР. Психиатър сравни параноичния Путин със Сталин в последните му дни

*** Водещите вечерни вести на 31 май ***

 

Министерството на вътрешните работи стартира съкращения в структурите си. Tова стана ясно от документ написан от отрасловия министър Бойко Рашков, написа Euronews.

Съкращенията ще обиден чиновниците от администрацията, които са се пенсионирали, само че не престават да работят, както и такива, които са били назначени в Министерство на вътрешните работи след пенсионирането си.

Според данни на синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи, близо 7 хиляди са пенсионираните работещи. За другата група няма статистика, разяснява пред " Евронюз " ръководителят на организацията Валентин Попов.

***

„ Руският президент Владимир Путин демонстрира признаци на параноя ", това сподели украинският психиатър Роман Долински пред изданието от страната си УНИАН.

Според Долински държанието на стопанина на Кремъл не се е трансформирало през последно време. " Психичните разстройства съпровождат индивида през целия му живот ", добави лекарят.

„ У Путин се демонстрират признаци на параноя. Той става все по-подозрителен и все по-затворен. Подобно е било държанието на руския деспот Йосиф Сталин (1879 – 1953 г.) в последните години от живота му “.

***

***

„ Германия скоро ще разполага с най-голямата стандартна войска в Европа в границите на НАТО “, разгласи Шолц в изявление.

По думите му това ще " ускори доста " сигурността на Германия и нейните съдружници.

***

Една от главните опозиционни партии в Сърбия - Движението на свободните жители осъди през днешния ден идното на 7 юни посещаване на съветския външен министър Сергей Лавров в Белград с оценката, че е недопустимо по време на военната експанзия на тази страна против Украйна министър Лавров да бъде тържествено посрещнат в Белград.

***

Като уредник на схемата Колев уточни мъж на име Георги Георгиев, който го придружавал при тегленето на парите от столична банка. След това милионите били излъчени на трети човек, чието име Колев не назова в правосъдната зала, само че изясни, че го е споделил на проверяващите.

***

По данни на полицията колата е претърпяла лека злополука, като потърпевши хора няма.

***

Съдът проучва през днешния ден събраните все още доказателства и откри, че има съображение за обосновано съмнение, че двамата обвинени са съпричастни към закононарушението, в което са упрекнати, се показва в известието. Не са налице обаче другите две предпоставки, които се изискват от закона за вземането на най-тежката мярка за неотклонение - обвинените да могат да се укрият и да извършат друго закононарушение.

Здравословното положение на двамата е тежко и те не могат да се самообслужват. Единият е със 100 % слепота, а другият – с умствена назадничавост. За тях непрестанно се грижи персонален помощник.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР